Търсене в този блог

27 април 2001

-->


Връх Исполин, местността Узана - 02- 03. 04. 2011 г.

Дата:  
02.0403.04.2011 г.

Туристически маршрут :
Град Горна Оряховица – хижа „Независимост”– връх Исполин - град Горна Оряховица



Ден първи 
/ събота /

От град Горна Оряховица потеглиха два автомобила. Не бързахме. Дори си направихме кратка почивка в крайпътно заведение до село Лесичарка.
            Топлото време ни съпътстваше по целият път до хижа „Независимост” в  местността Узана. Това ни накара да се замислим и да направим изкачването до връх Исполин точно в този ден.
            Точно когато тръгнахме, започна да пада гъста мъгла. Това не ни уплаши и смело продължихме пътя си към върха. Правехме снимки в мъглата и въпреки всичко се радвахме и на малкото, което очите ни виждаха.  В подножието му никой от нас не се отказа, дори и заради силния вятър. И той не успя да ни накара да се откажем, макар че почти ни вдигаше от земята. Това още повече ни амбицира да не се предаваме и смело да вървим напред.
            Стигнахме до кръста. Успяхме да направим само няколко снимки. Бурният вятър така се завихряше на върха, че не ни остави голям избор. Важното е, че бяхме покорили този исполин, въпреки лошото време.
            Тръгнахме по обратния път. Всички бяхме на лице, вятърът не отвя никого... освен плановете ни за по- продължителна разходка.
            Прибрахме се в хижата след повече от два часа. Заваля лек дъждец. Стана доста студено навън, но вътре камините така грееха, че лошото ни настроение се изпари и започна купона.
 
Ден втори
                                                  / неделя /
           
             Не бързахме да ставаме. Валеше дъжд. Провали плановете ни за днес, но ние си направихме резервен план. Оказа се, че в гората е пълно с леворда и се разходихме да си наберем от лековитата билка.  Така направихме и този ден интересен.
             
***