Търсене в този блог

08 януари 2001

Вила "РАЙ" - 17 - 19.12.2010 г.

Дата:  
17.12 – 19.12.2010 г.

Туристически маршрут :
Град Горна Оряховица – град Трявна – град Плачковци – вила Рай– град Горна Оряховица

Ден първи 
/ петък /

Малка група от четирима човека тръгнахме един ден по- рано, за да подготвим очакваното събиране през следващия ден. Потеглихме следобед и не след дълго пристигнахме в град Плачковци.
Пътуването както винаги мина забавно, но снегът, който правеше денят ни бял и прекрасен, не ни спести и кратки случки на противоборство с автомобила ни.
            За наше щастие съдбата винаги ни е закриляла и отново ни помогна да пристигнем благополучно. Макар че здрачът покриваше с тъмен воал къщата, усещахме красотата наоколо. Там, в края на града, сгушена в сянката на гората, под ясното звездно небе, се намира райско кътче, за което всеки, на когото е омръзнала градската суета, си мечтае. Под булото на нощта и снежното бяло покривало на снега, пред нас се откри цялото очарование на вила "Рай".
            Собствениците ни посрещнаха радушно, а ние продължихме с приготвянето на богата вечеря и обсъждане на предстоящи събития.

Ден втори
/ събота /
           
Станахме рано. След закуската разпределихме задачите и всеки се зае с нещо. 
Мъжете отговаряха за посрещането на останалите членове на групите, които се очакваше да дойдат днес. Едната група, състояща се от пет човека, пристигна от град Горна Оряховица с влак.  А групата от град София пътуваха с автомобил. И двете групи бяха при нас още по обедно време.
Жените се погрижихме да предадем коледно настроение с украса и подготовка на помещението.
Студът щипеше навън, но това не попречи на част от членовете на групата да направят една туристическа обиколка из местните околностите. Преходът не е голям, средно натоварващ, около час- два.  А след завръщането на уморените туристи и след кратка почивка, започнахме същинската подготовка на празника.
Сняг до колене, мраз навън, а вътре топло и уютно. Огънят се разгоря в барбекюто, пламна в камината и стопли сърцата ни. Кръвта ни кипеше във вените, виното преливаше в чашите, а градусът на настроението се повишаваше с всяка минута. Направихме и преглед на походите през отиващата си година, заедно с крайна равносметка на постигнатите резултати. Радост, щастие, но и малко тъга  се настаниха в душите ни при вида на спомените от отминалите дни. Много се смяхме, потанцувахме и пощуряхме… Дори студът навън не ни спря да си направим среднощно пързаляне на снега, а щом стрелките на часовника се сляха в полунощ, отпразнувахме рождените дни на двама от членовете ни с празнични залпове. Купонът продължи с изненади и много музика чак до малките часове на нощта. 

Ден трети
/ неделя /

Ден за почивка. Поспахме до късно. Игрите със снежни топки, тенис на маса, табла и други отпуснаха изморените от танци нозе. Направихме последната обща снимка за тази година. Изпратихме я подобаващо, както само ние умеем. Обиколихме България и за десерт се пренесохме в „рая”. Така спомените ни от 2010 година ще оставят светла диря за тези, които ще последват следите ни през следващата година.  

Може да разгледате снимките ни във Facebook... Вила "Рай"